Kiilholmantie 595, 29630 Pomarkku / Puh. 040 829 9332 / info@kourakauppa.fi
KUN KOURALLA ON VÄLIÄ

Usein kysyttyä

Tällä sivulla vastaamme useimmin esitettyihin kysymyksiin.
Mikäli näistä ei löydy vastausta kysymykseesi, ota meihin yhteyttä niin saat vastauksen kysymykseesi.

Minulla on maataloustraktorin perässä metsäkuormain. Vaatiiko Biojackin energiapuukoura lisäletkutuksia?

Mitään lisäletkutuksia ei tarvita vaikka kyseessä olisi Biojackin energiapuukoura keräävälläkin kouralla varusteltuna. Kaikki kourat asennetaan kuin tavallinenkin kahmari eli paine- ja paluuletku riittävät. Keräävää kouraa ohjataan langattomalla kauko-ohjauksella mikä mahdollistaa rajattoman ympäripyörivyyden.

Voinko asentaa keräävän kouran jälkikäteen aiemmin hankkimaani Biojack 180 energiapuukouraan?

Ilman muuta. Kerääväkoura voidaan asentaa jälkikäteen kaikkiin Biojack energiapuukouriin. Kouran asennuspaketti tulee suoraan tehtaalta ja sen asentaminen on helppoa. Keräävän kouran saat myös valmiiksi asennettuna Kourakauppa.fi:n kautta.

Olen vaihtanut metsäkuormaajaa ja uudessa kuormaajassa on erilainen rotaattori. Joudunko nyt hankkimaan uuden Biojackin?

Et joudu. Biojackiltä löytyy runsaasti eri sovitin vaihtoehtoja ja Kourakauppa.fi löytää varmasti myös uuteen kuormaajasi rotaattoriin sopivan sovittimen. Myös kaivinkoneiden kiinnikkeitä on saatavilla useita eri malleja.

Olenko oikeassa, että keräävässä kourassa on sähköllä toimivat venttiilit? Täytyykö kouralle vetää sähköt traktorista?

Olet oikeassa, Biojack energiapuukouran keräävä kouraa ohjataan langattomalla kauko-ohjauksella. Keräävä koura ei kuitenkaan tarvitse mitään lisäletkutuksia tai sähkön vetoja kouralle. Kourassa on akku, josta langattoman ohjauksen vastaanotin ja sähköiset vaihtoventtiilit saavat virtansa. Kouran mukana toimitetaan aina kaksi akkua, jolloin toinen on latauksessa traktorissa. Näin työskentely ei katkea akun loppumiseen.

Mitä toimenpiteitä minun täytyy tehdä, jotta voin käyttää Biojack energiapuukouraa pelkästään kuitu- ja energiapuun kuormaamiseen?

Ei mitään. Biojackin giljotiiniterä menee rungon sisään katkaisun jälkeen eli kun koura puristetaan kiinni. Tämän jälkeen kouraa voi avata vain sen verran, että terä jää rungon sisään ja puita voi ottaa täyden kourallisen ja puristaa kunnolla eikä nippu katkea tai sekoa. Halutessaan terän voi lukita sisään sulkemalla hydrauliikkalohkon hanan.

Oletko kiinnostunut kouristamme? Kysy lisää
  • Hyvillä kuormausominaisuuksilla ja erinomaisella katkaisumekanismilla varustettu energiapuukoura. Koura soveltuu hyvin esimerkiksi energiapuuhakkuuna toteutetulle ensiharvennuskohteelle. Suosittelen!
    – Ansiomäki Antti, Ansiomäen konepalvelu, Kuhmoinen
  • Biojack energiapuukoura sopii hyvin pellon reunojen ja tienvarsien energiapuukohteisiin. Kouran selkeä työnkierto ja monikäyttöisyys nopeuttavat työskentelyä ja lisäävät tuottavuutta.
    – Suokas Veikko, Suokkaan tila, Urjala